Fredag d.16 Marts 2012- En rigtig god dag

Vejr kl. 0600: SV, 2 m/s, 1/8, 5 grader, 5km.

Folk: AP, BJO og mig+2.

Dagen startede ud køligt. Rimmen sad i græsset og en af vandpytterne på gilbjergstenen var frosset. Heldigvis lå man ikke mærke til det, da der var fugle nok at tælle. I det første timeinterval var det især duerne, der dominerede. Store flokke af ringduer blandet med hulduer trak forbi som en sværm. Det var et imponerende syn. Deriblandt var der også nogle Stære, flere Hedelærker og 1 af dagens 9 Bjergvipstjerter.

De næste intervaller var der ikke synderlig mange duer i, men der var Hedelærker (vi nåede op på 39 da dagen var omme), Bjergvipstjerter, 2 røde glenter og 1 Skovsneppe, som trak lige over hovederne på os.

Efter vi havde haft Skovsneppen, hørte vi to kald. Vi kiggede op og så ikke 1 men 2 hvidvinget korsnæb lige efter hinanden. Denne gang var de endnu bedre end sidste gang. Især den postkasserød bug stod frem. Den glimte nærmest. Derudover kunne vi også se vingebåndene.

Efter morgenobsen blev jeg der lidt længere i håb om lidt rovfugle. Det gav ikke ret mange rovfugle, men der var nogle Bjergvipstjerter og Hedelærker, så det holdt humøret oppe. Klokken 13:35 gik jeg kold, og tog hjem for at spise. Det var også godt.

I morgen lørdag lover de nogenlunde vejr og sydvesten vind, så der skal nok komme lidt fugle. På søndag har de tilbagekaldt regnvejret og lover nu sydvestenvind.

(APR)

Jernspurven sang de første timer. Det var smukt men irriterende, da jeg ikke kunne høre de svage småfuglekald.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s