Mandag d. 2. maj 2011

Vejr kl. 5.00: NØ 5 m/s, 0/8, 4 gr, 35 km

Folk: MBB

Alene på posten i dag, folk har ikke rigtig fidus til Gilbjerg i NØ-vind. Det er også fair nok, men jeg hyggede mig nu meget godt. Fra starten var der helt dødt, men som så ofte før, åbnedes trækket snart med en falk eller kærhøg. I dag var det så en Blå Kærhøg gammel hun. Ret underligt eksemplar, der var så slidt, at hovedet mere lignede en Fjeldvåges og oversiden var tættere på grå end brun.

Havet var ret levende igen i dag, og flere rovfugle trak tæt forbi i morgentimerne. Der var igen mange terner (173 h/f + 1 split), mens Bramgæssene var reduceret til 1 fugl og erstattet af et pænt vadefugletræk. Hele 390 Strandskader fordelt på 6 flokke kunne noteres, det er ret pænt ved Gilbjerg om foråret – i Dofbasen ligger kun et enkelt højere tal, men der har sikkert været flere gode dage tidligere.

Strandskadedag på Gilbjerg. MBB

Også 34 Stor- og 10 Småspover kom trækkende, ligesom 7 Tinksmede i samlet flok gjorde det. Jeg vidste ikke, der kunne komme flokke af dem, så det var lidt overraskende (i Blåvand kommer der kun f.eks. kun få og enlige Tinksmede i løbet af et efterår, men det er måske bare anderledes derovre).

4 2k Fjedvåger og en Dværgfalk lagde vejen forbi, mens en Lærkefalk trak stik nordøst på ganske nært hold. Altid en fed fugl.

Der var ikke ret mange småfugle i luften, dog fortsatte Silkehaletrækket med mindst 83 fugle + 23 for dårligt set.

Jeg lukkede obsen kl 11, efter 5 timer. Der var ikke gang i trækket her, men der skal da nok være gået lidt efter middag også, selvom NØ-vinden også tog mere og mere til.

MBB

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s