Lørdag d. 30. april 2011

Vejr kl. 5.30: Ø 2 m/s, 0/8, 6 gr, 35 km

Folk: MBB, SNi, JaHC, CL, JLi, TBR, LN, ABK, PEP, LuSt, PJP, MHP, LP + 8

Så blev det weekend, og selvfølgelig var der mange folk på Gilbjerg i østenvinden. Vejret var rart, og der var en del fugle at tælle de første par timer. Pibere prægede billedet, mest Skovpiber (650). Få Rørspurve, Gule vipper og Grønsiskener hvirvlede forbi i mængden. En superfed Mosehornugle røg over Stenen kl 6.38, det er kun den 3. i foråret. Se den trække ud her.

Trækket døde naturligvis efter et par timer, formiddagen bød dog på lidt svaler, Tårnfalke, Bramgæs, 3 Sortstrubede Lommer og en mega fed adult Lærkefalk, der trak lige forbi Stenen på klods hold. Jeg fik den først i søgeren, da den var på vej væk, men man kan da se hvad det er:

Lærkefalk lige ud for Stenen 🙂

Gilbjerg Fuglestation følger med i “Havesanger-skandalen 2011” fra sidelinjen og er godt underholdt. Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af den diskussion – forhåbentlig noget bred oplysning. Havesangeren er ikke ankommet til Gilbjerg endnu, men her er alligevel næsten ingen rastfugle – Vendehalsen er heller ikke ankommet; der er i hvert fald ikke fundet nogen heroppe endnu 😦

Jeg har ikke opdateret de sidste 3 dage dels pga. sygdom, dels fordi det var relativt lidt at skrive om. Der har været lidt ædelfalke og nogle Storspover. That’s it. I anledningen af 1. maj i morgen, synes jeg det er på sin plads med nogle ordentligt opdaterede totaler. Så dem bringer på et eller andet tidspunkt inden for de næste par dage.

MBB

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s