Onsdag d. 20. april 2011

Vejr kl. 5.30:  SØ 4 m/s, 7/8, 8 gr, 5 km

Folk: MBB, APR, RT, PEP, JSM, SPP m.fl.

Østenvinden fortsætter, men det gør det klare vejr også. Derfor bliver der ikke opkoncentret så mange fugle, så morgentrækket er sparsomt, og det var det også i dag. Bedste obs var et par Fiskeørne og en Rørhøg. Jeg stod kun til knapt kl 10, så meddelte PEP at han ville køre på Hesbjerg og se på rovfugle. Det vidste jeg, at man ikke skal lade den mand gøre, så jeg hoppede med på den vogn.

Trækket ved Hesbjerg var noget spredt i den meget svage vind, men der kom da fugle, især pænt med Fjeldvåger, men også lidt falke strøg forbi, bl.a. den første Lærkefalk i Gilleleje i år. Klokken 2 skete der noget! APR opdagede nemlig en Sort Stork, der kom trækkende forbi os. Den endte med at være i godt lys, hvor vi kunne se hakker i højre vinge, samt at fuglen – ifølge PEP – ikke var helt udfarvet (det var gårsdagens fugl nemlig). Storken måtte være en ny, og dermed hele 2 Sorte Storke i Gilleleje på to dage! RT m.fl., der stod på Gilbjerg fik også set den derfra, så det var jo fantastisk for dem også 🙂

Sort Stork, Hesbjerg. PEP

Som om det ikke var nok, blev der samtidig meldt en ad han Steppehøg fra Kikhavn. ” Øjj, så er den her om en time!” sagde PEP, der nu forklarede, hvor vi skulle koncentrere os om at kigge. En time efter kom den ganske rigtigt trækkende, opdaget af PEP, men først da den var passeret – lige ved at snyde os, ligesom den første Sorte Stork (i går). Den gik rigtig højt, men lagde sig heldigvis til at kredse. Jeg fik set den kortvarigt i skop, men i fuld figur og i fantastisk lys. NEJ HVOR VAR DEN BARE FED!!!!

Sidst på eftermiddagen startede et fint ryk af falke og Fiskeørne. Inden for tre kvarter kom der bl.a. 7 Fiskeørne og en Vandrefalk, således at Fiskeørnetotalen i dag kom op på 10. Faktisk 15, hvis man sammenholder dem med RT’s tal fra Gilbjerg (der er taget højde for træktidspunkter).

Totaler fra Hesbjerg: http://www.dofbasen.dk/search/result.php?design=table&soeg=soeg&periode=dato&dato=20-04-2011&omraade=lokalitet&hiddenlok=213150&obstype=observationer&species=alle&obserdata=3400PEP&sortering=dato

Tak til PEP for lån af foto.

MBB

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s