Tirsdag d. 19. april 2010

Vejr kl. 6.00: S (senere SØ) 5 m/s, 0/8, 5 gr, 20 km

Folk: MBB, KMO, TM, MC, APR, TCB, PJP, MKP, JLL + 15

SÅ KOM ØSTENVINDEN! Nej, hvor har jeg glædet mig til det, og jeg må da sige den første sydøstenvindsdag i en måned indfriede forventningerne. Ikke mindst på grund af et par relativt hårde arter, men også på grund af varmen, de mange folk, svalernes spæde start og et pænt træk af almindelige rovfugle samt ankomst af Digesvale (5), Bysvale (5), Gul Vipstjert (3) og Rødstjert.

Et til tider ret konstant ryk af Spurvehøge prægede dagen, og KMO underviste i køns- og aldersbestemmelse af dem, ganske sjovt og spændende. Jeg noterede 126, den klart bedste dag for Spurvehøg indtil videre, men mon ikke det når at blive højere endnu. Der var også fine muligheder for tilsvarende studier af Fjeldvåger og Røde Glenter.

Om formiddagen blev en Sort Glente meldt fra Nordkysten – den spottede vi fra Gilbjerg ved halv tolv-tiden. Ligeledes blev en Sort Stork meldt fra Korshage, derefter Spodsbjerg og Liseleje – efter sigende ude over vandet, så vi var nødt til at dække både Stenen og bakken. En skarp medobservatør spottede den i stor højde, idet den trak ind over land, og fra bakken havde den snildt snydt os ellers. Men alle fik set den, og trods den store højde var den superfin i skop. FEDT! Storken var ikke eneste lokale hit, idet 2 Atlingænder passerede tæt forbi obsposten. 5 Taffelænder var heller ikke så tosset.

Øvrige tal: Rød Glente 7, Rørhøg 5, Blå Kærhøg 1, Duehøg 2, Musvåge 38, Fjeldvåge 8, Fiskeørn 5, Tårnfalk 3, Dværgfalk 3, Vandrefalk 2, Trane 43, Ringdrossel 4, Dværgmåge 2 og Hedelærke 1

Lærkefalken venter vi stadig på.

Tak til alle for en rigtig god forårsdag på Gilbjerg!

Mvh en meget tilfreds observatør 🙂

Duehøg 2k han, kom kanongodt. KMO

Rød Glente og Gråkrage. KMO

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s